Trista poveste a melcului Jeremy: Cercetătorii i-au găsit doi parteneri compatibili genetic, dar aceștia s-au reprodus între ei

Trista poveste a melcului Jeremy: Cercetătorii i-au găsit doi parteneri compatibili genetic, dar aceștia s-au reprodus între ei
Foto: stateschronicle.com

Eforturile cercetătorilor de la Universitatea din Nottingham de a găsi un partener compatibil pentru melcul Jeremy, care are niște trăsături genetice foarte rare, sunt, deocamdată, sortite eșecului, informează cbc.ca.

După un apel global pentru găsirea unui gastropod la fel de rar, care să se împerecheze cu Jeremy, cercetătorii au găsit doi melci care ar fi putut fi compatibili, dar care, în cele din urmă, s-au reprodus între ei, ingnorându-l pe Jeremy, a declarat geneticianul Angus Davison.

Publicația ”As It Happens” a scris pentru prima dată despre acest caz în octombrie 2016, când specialiștii au explicat tulburarea genetică extrem de rară care face ca șansele de a găsi un partener compatibil să fie foarte mici. Este vorba despre faptul că, spre deosebire de cei mai mulți melci de grădină, cochilia lui Jeremy este rotită în sensul invers al acelor de ceasornic.

În aceste condiții, cercetătorii caută în continuare melci care să aibă aceleași caracteristici genetice ca Jeremy.

Tags: