Procurorul din Ucraina care a condus ancheta împotriva fiului lui Joe Biden va fi concediat: Avocatul lui Trump a recunoscut că a colaborat cu acesta

Procurorul din Ucraina care a condus ancheta împotriva fiului lui Joe Biden va fi concediat: Avocatul lui Trump a recunoscut că a colaborat cu acesta
Sursă foto: Facebook & Hepta.ro

Kostiantin Kulik, procurorul ucrainian care a coordonat ancheta privind compania la care fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden a lucrat, urmează să fie concediat de către autoritățile de la Kiev, conform unei surse citate de Reuters.

Reamintim că președintele Donald Trump se află într-o procedură de destituire în Congres după ce o scurgere de informație a arătat că acesta l-a presat pe omologul ucrainian Vladimir Zelenski pentru redeschiderea anchetei privindu-l pe fiul lui Biden.

Cât despre procurorul Kulik, avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a recunoscut că a avut o întâlnire cu acesta în care a discutat despre acuzațiile împotriva lui Joe Biden și a fiului său.

Această decizie privind concedierea procurorului vine ca un semn că Ucraina nu vrea să fie implicată în lupta politică din Statele Unite în contextul campaniei pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc la anul. Reamintim că Joe Biden este principalul candidat din cursa Partidului Democrat pentru a stabili oponentul lui Turmp în alegeri.

Motivul oficial care va duce la concedierea lui Kulik este faptul că nu s-a prezentat la un examen la care toți angajații Procuraturii Generale au fost obligați să participe pentru a-și păstra posturile. Procurorul general Ruslan Riaboșapka a concediat deja peste 400 de procurori, respectiv aproximativ o treile din total.

Zelenski a spus că reorganizarea este esențială pentru că ucrainenii nu au încredere în biroul procurorului general, considerat a fi un instrument politic.

Kulik a fost responsabil de investigația oficială a unui caz penal referitor la fondatorul companiei ucrainene de energie Burisma. Fiul lui Biden a fost membru în consiliul de administrație al acestei companii în perioada 2014-2019.

Într-un interviu recent, Giuliani a declarat pentru Reuters că s-a întâlnit cu Kulik la Paris, iar acesta a confirmat acuzațiile că Biden a încercat în 2016 să obțină demiterea procurorului general de atunci, Viktor Șokin,

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:29 - Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)