Tudose: "Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa”. Și totuși solidaritate cu cine și cu ce, domnule premier?

Tudose: "Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa”. Și totuși solidaritate cu cine și cu ce, domnule premier?

Premierul Mihai Tudose a ieșit public, vineri, cu noi declarații privind intenția guvernului de introducere a unui taxe de solidaritate de 2%. Deși a făcut mișto de Ionuț Mișa și eșecul acestuia de a explica măsura dorită, Mihai Tudose a ratat la rândul său ocazia de a explica românilor din solidaritate cu cine sau cu ce trebuie românii să suporte o nouă taxă.

"Ca să fiu sincer, din ce a explicat ministrul Finanțelor am înțeles ca dumneavoastră. Norocul nostru este că știm că nu este așa. Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa. Pe fond a explicat bine, traducerea a ieșit rău. Astăzi, când un angajat își ia salariul, angajatorul plătește această taxă de 0.25 %. Această taxă se va menține. S-a constatat că această taxă este obligatorie. Este o negociere și la nivelul Uniunii Europene și sindicatele o blamează. Este responsabilitatea angajatorului pentru locul de muncă. Taxa va rămâne: că va fi 0.25 % sau 0.30 %, ministerul de Finanțe trebuie să facă toate calculele necesară pentru ca fondul respectiv să rămână în sumă reală, la fel," a spus Mihai Tudose.

Bun domnule premier, nu e "finanțistă", dar după ce ați spus public acum 2 luni că taxa pe solidaritate este o măsură "uitată", acum că v-ați reamintit-o și o impuneți românilor de parcă nu avem destule taxe și impozitate pe cap, ne spuneți și nouă cu cine sau cu ce situație anume trebuie să fim solidaritari?