Turcia ar putea renunța la testele PCR pentru turiștii români, chiar înainte de 1 iunie

Turcia ar putea renunța la testele PCR pentru turiștii români, chiar înainte de 1 iunie
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Vești bune pentru cei care vor să-și petreacă vacanțaîn străinătate: Turcia intenționează să renunțe la testele PCR pentru turiștii români, înainte de 1 iunie. La sfâșitul lunii mai va fi luată decizia, după ce se va încheia lockdownul, pe data de 17 mai.

În doar câteva săptămâni, Turcia va decide pentru ce țări vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR, pentru turiști, informează Agerpres.

În noul sezon estival, Turcia vrea să uite de anul 2020, nefast din punct de vedere al turismului. Astfel, pentru acest an sunt așteptați între 500.000 și 600.000 de turiști români, care se află în top 20 al țărilor cu cea mai mare prezență în această regiune. Din acest punct de vedere, lider este Rusia.

Obiective ambițioase pentru Turcia, în noul sezon estival

Ferit Turgut, reprezentant al Asociației Agențiilor de Turism din Turcia, a precizat că se așteaptă ca în Antalya să atragă în 2021 aproximativ 7,4 milioane de turiști. Până în prezent, au sosit deja 1,4 milioane de vizitatori. Astfel, se va ajunge jumătate din fluxul de turiști din anul 2019. În 2020, numărul de turiști din Antalya a scăzut la 3,3 milioane, ca urmare a crizei COVID.

Reprezentantul agențiilor de turism a mai precizat că Turcia este pregătită să primească persoane vaccinate fără condiții suplimentare și că nu s-a pus problema unui „certificat verde”, aflat în curs de validare la nivelul UE.

De asemenea, Turgut a mai precizat faptul că în Turcia, campania de vaccinare se desfășoară exemplar și deja majoritatea angajaților din HORECA au primit serul anti-COVID-19.

Ultima oră
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut