Turcia: Avioane de luptă F-16 au doborât elicopterul militar în care s-ar fi aflat chiar liderii loviturii de stat (VIDEO)

Turcia: Avioane de luptă F-16 au doborât elicopterul militar în care s-ar fi aflat chiar liderii loviturii de stat (VIDEO)
Foto: kwsn.com

Avioane de luptă F-16 au doborât elicopterul militar în care s-ar fi aflat chiar liderii loviturii de stat din Turcia, în cadrul unei operațiuni care a avut loc deasupra Ankarei, informează NTV citat de ITV.

O lovitură de stat se produce vineri seară în Turcia. O sursă europeană a transmis pentru Reuters că aceasta pare destul de bine orchestrată. Elicoptere militare au tras asupra sediului televiziunii de stat și asupra sediului serviciilor turce de informaţii. De asemenea, Parlamentul și Palatul prezidențial din Ankara sunt înconjurate de tancuri. Mai multe schimburi de focuri de armă au avut loc între poliţie, aparent loială actualului şef al statului, Recep Tayyip Erdogan, şi militarii pucişti.

În acest timp, Erdogan nu poate să aterizeze pe teritoriul turc. Potrivit presei, acesta a cerut azil în Germania, dar a fost refuzat. El a îndemnat turcii să iasă în stradă pentru a se opune rezistență loviturii militare. La apelul său au răspuns mai mulți turci, care au început să protesteze. Armata turcă a intervenit, însă, și a deschis focul și a folosit tancuri împotriva mulțimii de civili din orașul Istanbul. Numărul de victime nu este cunoscut.

Elicopterele militare au deschis focul chiar asupra oamenilor