Turcia ar putea grația 45,000 de deținuți, din cauza pandemiei de coronavirus

Turcia ar putea grația 45,000 de deținuți, din cauza pandemiei de coronavirus
Foto: Hepta.ro

Guvernul turc a declarat marți că a propus un proiect de lege pentru a elibera temporar aproximativ 45,000 de deținuți, de teamă căînchisorile ar putea deveni focare de infecție cu coronavirus.

Alți aproximativ 45,000 de deținuți ar putea fi grațiați definitiv, potrivit uneialte reformepe care Partidul AKPatrimis-o în Parlament.

În închisorile aglomerate din Turcia se află aproximativ 300,000 de prizonieri, iar militanțiipentru drepturile omului susțin eliberareapentrucă numărul infecțiilor ar scăpa de sub control cu ușurință într-un astfel de loc.

Măsura a fost luată după ce numărul pacienților cu COVID-10a crescut înTurcia la 13,531, până miercuri, la mai puțin de trei săptămâni de la înregistrarea primului caz. Numărul totalal deceselor este de 214.

Prizonieriicare și-au ispășit jumătate din sentințăvor putea fi eliberați, a declarat adjunctul AKP Cahit Ozkan. Cei condamnați pentru infracțiuni legate de terorism sau droguri, infracțiuni de natură sexuală și crimă și violență împotriva femeilor, nu vor beneficia de această grațiere.

Cei eliberați temporar în baza măsurii coronavirus vor fi mutați din închisoare în arest la domiciliu, a declaratOzkan.

Deasemenea, prizonierii cu vârste mai mari de 65 de ani șifemeile care au nevoie de copii cu vârste mai mici de șase ani ar putea să își continuie pedeapsa prin arestla domiciliu.

Ultima oră
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
20:39 - Mircea Geoană: Suntem dispuși să confirmăm o realitate pe care Federația Rusă continuă să o distorsioneze. Scutul antirachetă de la Deveselu e pur defensiv și se referă la riscuri de natură balistică din Orientul Mijlociu (VIDEO)