Turcia va impune lockdown total timp de cinci zile. De când intră în vigoare măsura

Turcia va impune lockdown total timp de cinci zile. De când intră în vigoare măsura
Sursa foto: Pixabay

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia va intra în lockdown total timp de cinci zile, din data de 31 decembrie, având în vedere un nou record al deceselor de 229, potrivit The Guardian, citată de news.ro. 

Acesta a precizat că măsura prin care populaţia va sta acasă va intra în vigoare de la ora 21.00, de Anul Nou, şi va fi valabilă până la 4 ianuarie. 

În Turcia, în ultimele 24 de ore au fost infectate 29.617 persoane. 

Până acum, 1.866.345 de persoane au fost infectate cu COVID-19, iar 16.646 au murit, conform worldometers.info.

 

Lockdown total la sfârșitul lunii noiembrie

 

La sfârșitul lunii noiembrie, Turcia impunea restricții de deplasare în weekenduri şi pe timp de noapte, potrivit președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters și AFP.

Cetățenii nu au putut să iasă din case între 21.00 și 05.00 în timpul săptămânii și deloc în weekend de vineri, de la ora 21.00, până luni la 05.00. 

Lanțurile de aprovizionare și de producție, au fost exceptate de la aceste măsuri. 

Turcia avea de pe 21 noiembrie anumite măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, inclusiv un lockdown parțial în weekend, interzicerea primirii clienților în restaurante și cafenele și închiderea celor mai multe magazine la 22:00.

Însă autorităritățile au decis că nu sunt suficiente, având în vedere numărul mare de cazuri raportate zilnic (în jur de 30.000), în timp ce numărul morților continuă să crească, cu 188 de noi decese anunțate luni.

Timp de patru luni, Turcia a anunţat numai cazurile simptomatice, însă începând de miercuri a raportat toate cazurile. Numărul deceselor de la debutul pandemiei a ajuns la 13.746.

 

 

Ultima oră
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)