Turcii de la Baykar dublează gestul lituanienilor care au strâns bani ca să cumpere o dronă pentru ucraineni: Drona Bayraktar va fi dată gratis, iar fondurile strânse vor ajunge tot în Ucraina, ca ajutor umanitar

Turcii de la Baykar dublează gestul lituanienilor care au strâns bani ca să cumpere o dronă pentru ucraineni: Drona Bayraktar va fi dată gratis, iar fondurile strânse vor ajunge tot în Ucraina, ca ajutor umanitar
Dronă Bayraktar. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Lituanienii au strâns fonduri ca să cumpere o dronă Bayraktar TB2 pentru forțele ucrainene ce-și apără țara de invadatorii ruși. Gestul a făcut înconjurul presei internaționale, dar gestul lituanienilor a fost dublat, joi, de un anunț al companiei producătoare din Turcia. Baykar a transmis că va da ucrainenilor drona gratis, iar banii strânși de lituanieni vor constitui un nou ajutor umanitar tot pentru Ucraina.

Baykar va oferi Lituaniei un Bayraktar TB2 gratuit

Lituania a anunțat în urmă cu câteva zile că a colectat peste 5 milioane de euro în cadrul unei chete publice pentru achiziția unei drone militare Bayraktar TB2 pentru a sprijini Ucraina în războiul provocat de Rusia. În urma anunțului făcut de Lituania, compania Baykar a anunțat joi că va oferi Lituaniei un Bayraktar TB2 gratuit, pe contul de Twitter al companiei.

Dronă Bayraktar, ajutor pentru Ucraina

Cu câteva zile în urmă, Lituania a colectat peste 5 milioane de euro în cadrul unei chete publice pentru achiziția unei drone militare Bayraktar TB2 pentru a ajuta Ucraina în războiul provocat de armata rusă.

Banii pentru cumpărarea dronei turceşti au fost colectați în trei zile şi jumătate, conform AFP.

Unul dintre organizatorii chetei, Andrius Tapinas a declarat că: „Este probabil pentru prima oară în istorie când cetăţenii unui stat pot cumpăra şi dona astfel de arme grele unui alt stat”.

El este și fondatorul  canalului local de televiziune online Laisves TV, aflat la originea acestei acțiuni.

Conform canalului de televiziune, suma de bani strânsă va  fi transferată  Ministerului lituanian al Apărării care va continua demersurile pentru achiziția dronei şi a muniţiilor necesare.

Urmăriți B1TV.ro și pe