Turismul bulgar, lovit puternic de pandemia de COVID-19: Numărul turiștilor a scăzut cu 80% în acest sezon estival

Turismul bulgar, lovit puternic de pandemia de COVID-19: Numărul turiștilor a scăzut cu 80% în acest sezon estival
Foto: Dertour

Pandemia de coronavirus și măsurile restrictive au lovit puternic în sectorul turistic din Bulgaria. Vecinii de la sud de Dunăre au raportat cel mai dificil sezon de vară înregistrat vreodată, pierderile ajungând la aproape 80%, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19). Situația a fost la fel de proastă și pentru angajații din turism, aproximativ 30% dintre aceștia pierzându-și locurile de muncă, transmite Novinite.

„Ceea ce putem spune despre acest sezon de vară este că a fost cel mai dificil şi, de asemenea, absolut neobişnuit pentru economia bulgară, europeană şi internaţională. În ceea ce priveşte situaţia din Bulgaria, cei implicaţi în sectorul turismului şi Guvernul au făcut multe eforturi”, a afirmat directorul Consiliului Naţional al Turismului, Polina Karastoyanova care a subliniat că din 2018 şi 2019, peste nouă milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria.

“Evident, piaţa bulgară nu este pregătită să înregistreze astfel de cifre. Două milioane ar fi cifra maximă dacă toţi cetăţenii bulgari ar avea oportunitatea de a-şi petrece vacanţa în ţară”, a mai spus oficialul bulgar.

Estimările arată scăderea numărului de turişti cu aproape 80% în acest sezon de vară.

De asemenea, a anunţat Karastoyanova, aproape 25-30% dintre cei angajaţi în turism şi-au pierdut locurile de muncă.

Peste nouă milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria anul trecut, iar oficialii de la Ministerul Turismului mizau pe o creştere de 10% în 2020.