Ucigașul lui John Lennon cere pentru a șaptea oară să fie eliberat din închisoare

Ucigașul lui John Lennon cere pentru a șaptea oară să fie eliberat din închisoare
În cursul acestei săptămâni, ucigașul lui John Lennon, Mark David Chapman, va avea parte de cea de-a șaptea audiere în vederea eliberării sale condiționate din închisoare. Chapman, acum în vârstă de 57 de...

În cursul acestei săptămâni, ucigașul lui John Lennon, Mark David Chapman, va avea parte de cea de-a șaptea audiere în vederea eliberării sale condiționate din închisoare.

Chapman, acum în vârstă de 57 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 20 de ani și închisoare pe viață, după ce a mărturisit că l-a împușcat pe cântărețul celor de la Beatles în fața apartamentului său din New York în 1980.

El a depus cereri pentru a fi eliberat condiționat la fiecare doi ani, începând cu 2000, relatează BBC, și a fost refuzat de fiecare dată. În 2010, la ultima încercare, oficialii din justiție au spus că eliberarea sa rămâne „nepotrivită.”

Decizia dacă va fi sau nu eliberat va fi făcută publică până la sfârșitul acestei săptămâni, conform unui purtător de cuvânt al închisorii.

Chapman este închis într-o închisoare din statul american New York. În trecut, văduva lui Lennon, Yoko Ono, s-a aflat printre cei care au cerut oficialilor statului să nu îl elibereze pe ucigașul soțului său, deoarece se teme pentru viața ei și a celor doi fii ai ei.

Mark David Chapman, cunoscut ca bolnav mintal, susține că a trecut printr-o conversie religioasă în timp ce se afla în închisoare.

La ultimele sale audieri în fața comisiei pentru eliberări condiționate, în septembrie 2010, se pare le-a spus celor din comisie că a considerat că ucigându-l pe John Lennon va deveni cineva.

Ultima oră
19:49 - Tribunalul București a decis. Ce se va întâmpla cu motociclistul care a agresat în trafic un bărbat pe trotinetă electrică
19:38 - Ludovic Orban: Investițiile în comunitățile locale nu au voie să se oprească! Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzute pentru PNDL 3. De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)