INCREDIBIL… Reuniune la nivel înalt în Ucraina, după un clip făcut în joacă de un Youtuber român. Kievul anchetează ”o activitate ilegală, care amenință integritatea teritorială și suveranitatea țării” (VIDEO)

INCREDIBIL... Reuniune la nivel înalt în Ucraina, după un clip făcut în joacă de un Youtuber român. Kievul anchetează ''o activitate ilegală, care amenință integritatea teritorială și suveranitatea țării'' (VIDEO)

La Kiev a avut loc, marți, reuniunea la nivel înalt anunțată de Anatoli Matios, procurorul militar şef al Ucrainei, după ce pe Youtube a fost urcat un clip propagandistic în care România ar anexa partea ucraineană a Bucovinei, imediat după ce Rusia ar ataca Ucraina.

Asta deși, în descrierea clipului de pe Youtube, autorul precizează că „acest video reprezintă un prolog pentru un e-book în curs de apariţie”. Autorul este, de fapt, un „simplu Youtuber român”, aşa cum el însuşi se declară, numele său fiind Dan Ionescu sau „Dan Magicul”.

Uimit de amploarea reacțiilor pe care le-a stârnit în Ucraina cu filmulețul său, Dan Ionescu a glumit, spunând că se consideră ”un trol mai bun decât Trump, dat fiind că clipul meu a fost luat în serios de ucraineni”.

Reuniune la nivel înalt în Ucraina, după un clip făcut în joacă de un Youtuber român

Într-un comunicat emis de Biroul Procurorului general al Ucrainei, se precizează că în cadrul reuniunii s-a discutat despre ancheta preliminară desfășurată în cadrul procedurilor penale. Comunicatul face referire inclusiv la persoane neidentificate care ”au comis atacuri asupra integrității teritoriale a Ucrainei”. Se face, totodată, referire și la un articol din Codul penal din Ucraina ce pedepsește ”încălcări privind integritatea teritorială și inviolabilitatea Ucrainei”, ”acțiuni deliberate întreprinse pentru a schimba limitele teritoriului sau frontierei de stat a Ucrainei” și ”distribuirea de materiale de pregătire a astfel de acțiuni”.

”Reuniunea a convenit asupra unui plan de investigație prealabilă. Unități operaționale ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au primit ordin să efectueze acțiuni specifice pentru a stabili circumstanțele infracțiunii și toate persoanele implicate”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în cadrul reuniunii s-au mai trasat sarcini pentru alte instituții, să ia măsuri comune pentru a ”opri această activitate ilegală, care amenință integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”.

La întâlnire au participat, printre alții, președintele interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov, șeful interimar al Departamentului Investigații al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Alexander Kravchenko, președintele Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, Alexander Alekseenko, și ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Viktor Bondar.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)