Ucraina: Petro Poroșenko a ordonat arborarea drapelului în Slaviansk

Ucraina: Petro Poroșenko a ordonat arborarea drapelului în Slaviansk
Foto: dprogram.net

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a ordonat arborarea drapelului în Slaviansk, zona din care un număr mare de separatiști pro-ruși s-au retras, ca urmare a unei ample operațiuni a forțelor armate ucrainene.

În Marea Neagră, Rusia a început exerciţii militare navale în acelaşi timp cu cele ale statelor membre NATO.

Moscova susţine că manevrele sale erau programate de mult timp.

În urma retragerii rebelilor ruşi și a liderului lor, Igor Strelkov, din Slaviansk, preşedintele Petro Poroșenko a cerut arborarea drapelului Ucrainei pe toate clădirile administrative din localitate.

Armata ucraineană a ieşit victorioasă în acest oraş din estul țării, după derularea unei operaţiuni care i-a lăsat pe separatiști fără un tanc și câteva vehicule blindate, potrivit administrației prezidențiale de la Kiev.

Nu sunt singurele tensiuni din ultimele zile în care este implicată Rusia. Kremlinul a început în Marea Neagră o serie de exerciţii militare navale ce cuprind misiuni de antrenament contra navelor inamice, dar şi teste pentru apărarea antiaeriană.

Perioada exerciţiilor marinei ruse coincide însă cu cea în care nave ale Alianţei Nord-Atlantice îşi testează, tot în Marea Neagră, capacitatea de luptă.

România participă cu două vase, alături de cele ale Bulgariei, Statelor Unite, Italiei, Greciei şi Turciei.

Decizia ruşilor vine la doar o zi după ce noul ministru al apărării din Ucraina, Valeri Gheletei, a promis că regiunea Crimeea, anexată de Rusia, va fi recucerită.

Ultima oră