Ucraina: Tensiuni în apropierea aeroportului din Donețk

Ucraina: Tensiuni în apropierea aeroportului din Donețk
Foto: foxnews.com

Noi tensiuni în Ucraina, vineri, în apropierea aeroportului din Donețk, situat la periferia capitalei regionale cu același nume, potrivit Unian.

Rebelii au comasat în apropierea aeroportului blindate și tunuri de artilerie, recomandându-le oamenilor din cartierele alăturate să plece în locuri mai sigure.

O coloană de tancuri a trecut prin oraș,  înspre aeroport, pe unele artere, tancurile fiind plasate în poziție de luptă.

În cartierul Kiev din Donețk se închideau vineri înainte de prânz sedii de întreprinderi, magazine și alte instituții, după ce angajații au fost avertizați telefonic să părăsească locurile de muncă și să plece la casele lor. Prima impresie este că rebelii încearcă să preia cu orice preț controlul asupra aeroportului înainte de alegerile parlamentare de duminică, precizează unii comentatori ucraineni.

Potrivit primăriei din Donețk, în noaptea de joi spre vineri, de la 01:00 au început tirurile din arme de calibru mare, dar nu s-au înregistrat cazuri de distrugeri de locuințe.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”