Ucraina va sărbători Anul Nou și Crăciunul indiferent de situația conflictului. ,,Nu-l putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”

Ucraina va sărbători Anul Nou și Crăciunul indiferent de situația conflictului. ,,Nu-l putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”
Foto: Hepta.ro

Autoritățile din Kiev se pregătesc pentru sărbătorirea Anului Nou și a Crăciunului. „Nu-l vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, informează CNN.

Mai mulți brazi de Crăciun o să fie împodobiți pe străzile capitalei ucrainene pentru sărbătorirea Anului Nou și Crăciunului, dar din păcate nu o să aibă luminițe.

Desfășurarea sărbătorilor

Evenimentele publice cu participare numeroasă vor rămâne interzise, în baza legii marțiale, dar în ciuda acestei decizii „nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul și ar trebui să existe o atmosferă de sărbătoare. Nu-l putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, susține Kliciko.

Acesta vrea ca brazii de Crăciun din Kiev să reprezinte un semn al normalității în locuri din oraș, printre care și celebra Piață Sofia. Kliciko consideră brazii necesari „pentru a le reaminti copiilor de atmosfera de Anul Nou”.

Primarul a dat acest anunț după multiple săptămâni de atacuri aeriene direcționate către rețeaua energetică a Ucrainei.

„Nu știm ce credeți voi, dar noi ne bucurăm că vor exista brazi de Crăciun și că există și o decizie privind absența iluminării lor”, a explicat pe Facebook compania energetică YASNO.

YASNO este de părere că iluminarea pomilor ar solicita rețeaua electrică prea mult și că ar putea apărea noi pene de curent.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:20 - Tanczos Barna, despre Rabla local: Vom porni programul în martie. Are o finanțare de 240 de milioane de lei
14:06 - Românilor le lipsește educația financiară. Nu știu ce să facă cu banii pe care îi pun deoparte: „Muncești atât de mult pentru a-i face și atât de puțin pentru a le crește valoarea”
14:04 - O femeie a fost dată în judecată de un prieten pentru că nu a vrut să aibă o relație amoroasă cu el. Bărbatul îi cere trei milioane de dolari
14:01 - Adela Popescu, despre o posibilă revenire la „Vorbește lumea”: „Formula de acum este minunată, ei se înțeleg excelent”
14:00 - Donald Trump: Chiar și acum, dacă aș fi președinte al SUA, aș putea negocia o pace între Rusia și Ucraina în 24 de ore. Slăbiciunea și incompetența lui Joe Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear
13:56 - 5 sfaturi pentru un stil de viață sănătos / Cum să te bucuri de aspectele vieții tale
13:53 - Ana Maria Mărgean a ajuns în finala ”America’s Got Talent All-Stars”: „România ar trebui să fie mândră de ea”
13:33 - Anca Serea a împlinit 42 de ani: „În această cifră s-au adunat bucurii și tristeți, reușite și eșecuri…”
13:31 - Dronele israeliene pot transporta până la o tonă de muniție și folosesc bombe gravitaționale care nu produc zgomot sau fum în cădere
13:13 - Selly a făcut o investiție serioasă pentru filmul „Romina VTM”. Incredibil ce profit a obținut până acum: „Am avut ceva emoții”