Ucrainenii lansează un film despre tragedia din Bucha. Povești cutremurătoare despre cruzimea ocupanților ruși (video)

Ucrainenii lansează un film despre tragedia din Bucha. Povești cutremurătoare despre cruzimea ocupanților ruși (video)
Foto: captura video.

Pe 13 septembrie, de Ziua Orașului Bucha, producătorul de film Alexander Shchur și regizorul Stanislav Tiunov au prezentat un teaser trailer pentru filmul-dramă „Bucha”.

Ororile ocupației ruse

Lungmetrajul este bazat pe fapte reale care au avut loc în orașele Bucha, Vorzel, Gostomel, Irpen în timpul ocupației ruse din februarie-aprilie 2022.

Filmul biopic va arăta salvarea a 203 localnici de către Konstantin Gudauskas, un cetățean al Kazahstanului care a primit azil politic în Ucraina și locuiește în Bucha. Odată cu începutul invaziei ruse, datorită pașaportului său kazah, are ocazia să vină pe teritoriul ocupat de trupele ruse. Konstantin nu numai că salvează oameni, dar vede și cu propriii ochi toată oroarea războiului și a ocupației – crime, jaf, violuri.

După eliberarea regiunii Kiev, Konstantin a devenit erou al multor publicații naționale și mondiale influente, inclusiv ediția franceză  Le Monde, canalul France 24 TV, canalul TV britanic ITV News și altele.

„După ce în aprilie a devenit cunoscut ceea ce se întâmplă în Bucha și în alte orașe ale Ucrainei care au fost ocupate, a devenit clar că tragedia poporului ucrainean ar trebui să fie cunoscută în toată lumea”, spune Oleksandr Shchur, producătorul filmului Bucha. Credem că implementarea acestui proiect va ajuta să atragă atenția comunității internaționale și o va motiva să sporească asistența economică și militară în viitor”.

Investiții străine

Filmul va include și scena de salvare a celebrului compozitor ucrainean, câștigătorul premiului Shevchenko Igor Poklad, care în timpul evenimentelor filmului a fost în casa sa din Vorzel. Mai multe lucrări ale lui Igor Dmitrievici, precum „Puterea păsării” și Marșul celor sute din opereta „Vrăjitoarea din Konotop” vor fi folosite pentru coloana sonoră în film. Autoarea coloanei sonore principale a filmului a fost Isa Melikov, un cunoscut compozitor și producător azer.

Rolul personajului principal a fost interpretat de Vyacheslav Dovzhenko, un actor de teatru și film ucrainean, câștigător al premiului Golden Dziga pentru cel mai bun rol masculin.

„Având deja primele investiții străine și o înțelegere clară a faptului că fiecare grivnă din Ucraina este necesară pentru a ne ajuta Forțele Armate, continuăm să planificăm să strângem fonduri în străinătate prin donații și investitori”, spune Stanislav Tiunov, regizorul de film.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:17 - Accident grav pe DN 6: Un mort și trei răniți în Caraș-Severin
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”