UE intervine în scandalul Twitter – Donald Trump. Cenzurarea președintelui este o decizie care provoacă „perplexitate”

UE intervine în scandalul Twitter - Donald Trump. Cenzurarea președintelui este o decizie care provoacă „perplexitate
Foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Uniunea Europeană intervine în scandalul cenzurii impuse de Twitter președintelui american Donald Trump. Comisarul european Thierry Breton nu este de acord cu astfel de decizie, poziție exprimată prin intermediul unui editorial publicat în Le Figaro.

„Faptul că un director executiv poate să scoată din funcţiune portavocea preşedintelui Statelor Unite fără nicio altă formă de control şi de contra-putere provoacă perplexitate”, a declarat Thierry Breton.

Thierry Breton, comisar european, despre cenzurarea lui Donald Trump pe Twitter: „Este o decizie care provoacă perplexitate”

În opinia lui Breton, decizia gigantului american este radicală, surprinzătoare, care provoacă „perplexitate”:

„Această reacţie fără precedent a platformelor drept răspuns la atacurile asupra simbolului democraţiei americane provoacă totuşi perplexitate: de ce nu au reuşit ele să blocheze mai devreme ‘fake news’şi discursurile de ură care au condus la atacul de miercurea trecută?.

‘Pertinentă sau nu, decizia de a cenzura un preşedinte în exerciţiu poate să fie decisă de o companie fără control legitim şi democratic?”, a mai punctat oficialul european.