UE: România figurează printre ţările ce pot atinge obiectivele anului 2020 privind protecţia mediului

UE: România figurează printre ţările ce pot atinge obiectivele anului 2020 privind protecţia mediului

Uniunea Europeană ar putea reduce cu 24% emisiile de gaze cu efect de seră până în anul 2020, cu 4% mai mult decât obiectivul stabilit.

Agenţia Europeană pentru Protecţia Mediului (AEE) menționează că România a avut un parcurs care îi permite să atingă ţintele fixate, de 20%, relatează AFP. În anul 2013, emisile de gaze poluante au scăzut cu 1,8% faţă de 2012 şi cu 19,3% faţă de anul de referinţă, 1990.

„Dacă măsurile anunţate de statele membre vor fi implementate, scăderea gazelor cu efect de seră va fi de 24% în 2020”, explică AEE.

Uniunea Europeană a stabilit în anul 2008 reducerea cu 20% a gazelor cu efect de seră până în 2020, precum şi utilizarea în proporţie de 20% a energiilor regenerabile şi atingerea unei eficienţe energetice de 20% comparativ cu nivelul care ar fi fost în 2020 dacă nu s-ar fi adoptat nicio măsură.

„Analiza noastră demonstrează că Europa este pe cale să atingă obiectivele stabilite pentru anul 2020”, a declarat Hans Bruyninckx, directorul AEE. „Dar nu avem loc să fim automulţumiţi, pentru că raportul relevă ţări şi sectoare în care progresele sunt mai lente decât era prevăzut”, a adăugat el.

La nivel naţional, nouă state UE sunt pe cale să atingă obiectivele stabilite: România, Croaţia, R.Cipru, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Slovacia şi Marea Britanie.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”