Un bărbat a denunțat o falsă tentativă de asasinare a lui Barack Obama pentru a se răzbuna pe un coleg

Un bărbat a denunțat o falsă tentativă de asasinare a lui Barack Obama pentru a se răzbuna pe un coleg
Foto: nypost.com

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost acuzat, miercuri, că a denunţat o falsă tentativă de asasinare a preşedintelui american Barack Obama, pentru a se răzbuna pe colegul lui de apartament, relatează AFP.

Juan Medina este acuzat că a sunat la poliţie la 29 august, afirmând că fostul lui coleg de apartament este în drum către New York, înarmat cu două puşti de asalt, pentru a-l ucide pe preşedinte, care la momentul respectiv se afla în vizită în această regiune.

Acuzarea afirmă că Medina a făcut acest lucru pentru a se răzbuna pe colegul lui deoarece acestea ieşea cu una dintre prietenele sale. La telefon, el s-a recomandat drept „Hassan” şi a dat adresa prietenului său din Connecticut (nord-est).

Bărbatul a fost arestat miercuri dimineaţa la Yonkers, o periferie a New York-ului, şi a compărut ulterior în faţa unui tribunal federal care l-a eliberat în schimbul unei cauţiuni de 25.000 de dolari.

Această falsă mărturie l-ar putea costa cinci ani de închisoare.

Presupusul suspect l-a denunţat la rândul lui la poliţie pe autorul acestei farse.

După trei interogatorii cu Secret Service Medina a recunoscut că a sunat de pe o cartelă preplătită pe care ulterior a vândut-o.