Un Boeing 737 a lovit o pasăre în timp ce ateriza: Incidentul a produs o gaură de proporții în fuselaj

Un Boeing 737 a lovit o pasăre în timp ce ateriza: Incidentul a produs o gaură de proporții în fuselaj
Un avion tip Boeing 737, aparținând companiei United Airlines, a lovit o pasăre în timp ce ateriza pe Aeroportul Internațional din Denver marți dimineață. Din fericire, zborul a aterizat în siguranță, dar...

Un avion tip Boeing 737, aparținând companiei United Airlines, a lovit o pasăre în timp ce ateriza pe Aeroportul Internațional din Denver marți dimineață. Din fericire, zborul a aterizat în siguranță, dar fotografiile au arătat că incidentul a produs o gaură de proporții în fuselaj, chiar sub geamul din dreptul pilotului.

După ce aeronava a fost lovită, piloții au declarat o stare de urgență, relatează ABC News. La bord se aflau 151 de pasageri, dar niciunul nu a fost rănit, conform unui purtător de cuvânt al United Airlines.

Rămășițele păsării, recuperate din interiorul aeronavei, vor fi analizate de către experții Institutului Smithsonian din Washington, care vor ajuta la identificarea speciei.

În prezent, motoarele aeronavelor trebuie să fie create în așa fel încât să reziste loviturii păsărilor de până la 2 kilograme fără a pune în pericol pasagerii.

Numărul animalelor lovite de aeronave a crescut de la 1.793 în 1990 la 9.622 în 2010, păsările find cele lovite în peste 97 la sută din cazuri. Unele estimări arată că astfel de incidente produc pagube de peste 600 de milioane de dolari aeronevelor civile și militare americane și că peste 219 persoane au murit la ivel mondial din 1988 din cauza lovirii animelelor sălbatice de avioane.