Un celebru campion olimpic îşi vinde medalia de aur, pe eBay. Motivul EMOȚIONANT din spatele deciziei (FOTO)

Un celebru campion olimpic îşi vinde medalia de aur, pe eBay. Motivul EMOȚIONANT din spatele deciziei (FOTO)

Gal Fridman (43 de ani), singurul campion olimpic din istoria Israelului, a anunţat – printr-un mesaj postat pe Facebook – că îşi vinde medalia de aur.

Întrebat de ce intenţionează să-şi vândă medalia de aur, acesta a recunoscut că „verific cât valorează, am nevoie de bani”, deși în 2005 când medalia i-a fost furată dintr-un seif aflat în casa părinţilor lui acesta a susținut că „banii, oricât de mulţi, nu vor înlocui această medalie. Nu pot să explic cât sunt de trist”, potrivit libertatea.ro.

De asemenea, acesta a anunțat și că este în căutarea unui expert pe eBay „care înţelege cum să vândă la licitaţie un lucru rar, singurul de felul său în Israel”.

Sportivul a obținut locul 1 în concursul de windsurfing din cadrul jocurilor 2004 de la Atena, în Grecia. El a obținut și un bronz la Jocurile din 1996 de la Atlanta, din Statele Unite, fiind singurul israelian care a câştigat două medalii olimpice. Fridman s-a retras din activitatea sportivă în 2008, dar a continuat să antreneze alţi practicanţi de windsurfing, iar acum lucrează ca fotograf de evenimente.

Tags: