Un copil care suferea de autism a fost împuşcat de poliţiştii din SUA, după ce a făcut o criză (VIDEO)

Un copil care suferea de autism a fost împuşcat de poliţiştii din SUA, după ce a făcut o criză (VIDEO)
foto:SLCPD

Un copil în vârstă de 13 ani din statul american Utaha fost împuşcat de mai multe ori de către poliţişti, după ce mama sa a cerut ajutorul acestoradeoarece băieţelul făcuse o criză, suferind de autism.

Mama băiatului, Golda Barton, a sunat la 911 vineri seara, cerând intervenţia unor persoane cu experienţă deoarece fiul său avea o criză. Aceasta i-a avertizat că băiatul are o armă şi că a meninţat-o că îl va împuşca pe unul dintre colegii ei de muncă, însă credea că este vorba despre un pistol cu bile, potrivit The Guardian.

De asemenea, femeia i-a avertizat pe ofițeri că băiatul s-a panicat când i-a văzut.

„Vede insigna și crede automat că îl veți ucide sau va trebui să se apere într-un fel. Se sperie”, le-a spus femeia polițiștilor.

Imaginile surpise arată că ofițerii din Salt Lake City îl urmăresc pe băiat pe o alee și apoi țipă la el să se întindă cu fața la pământ. Se aud 11 focuri de armă, iar apoi copilul de 13 ani se prăbușește. În urma celor întâmplate, băiatul a supravieţuit, însă a fost transportat la spital deoarece avea oase rupte şi organe atinsede gloanţe.

Incidentul a ridicat noi semne de întrebare cu privire la modul în care poliția abordează situațiile în care sunt implicate persoane cu probleme de sănătate mintală, pe fondul solicitărilor la nivel național pentru reforma poliției.

Un copil care suferea de autism a fost împuşcat de poliţiştii din SUA, după ce a făcut o criză(VIDEO)