Un expert militar american dă verdictul: Armata lui Vladimir Putin ar mai rezista doar 90 de zile. Argumentele

Un expert militar american dă verdictul: Armata lui Vladimir Putin ar mai rezista doar 90 de zile. Argumentele
Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Un expert militar american susține că Rusia a suferit pierderi atât de mari în cele aproape trei luni de război în Ucraina încât n-ar mai putea rezista mai mult de 90 de zile. Sean Spoonts, redactor-șef al publicației de știri militare SOFREP, a explicat și de ce Vladimir Putin nu-și dorește o confruntare cu NATO.

Armata rusă, pierderi grele în Ucraina. Cât mai rezistă

Sean Spoonts a susținut că armata lui Putin în Ucraina nu va mai rezista mai mult de 90 de zile deoarece a suferit pierderi grele până acum și nu are cum să-și completeze trupele, tehnic și uman, suficient de rapid. Mai mult, parte considerabilă din arsenalul armatei ruse deja a ajuns pe frontul din Ucraina.

„Cred că rușii n-ar fi capabili să lupte mai mult de 90 de zile. La ce pierderi au, s-ar putea întinde doar până la 90 de zile”, a spus acesta, citat de NewsWeek.

O dovadă în plus că așa-zisa „oprațiune militară specială” în Ucraina merge prost e că Putin a fost nevoit să mute unități și echipamente de la granița țării cu Mongolia, de la mii de kilometri distanță, și să le transfere în Ucraina.

„Asta-i disperare”, a punctat Spoonts.

Expertul militar a mai afimat că Rusia a suferit pierderi grele în conflictele terestre, la fel și în Marea Neagră și nu a reușit să obțină superioritatea aeriană.

De ce Putin nu vrea o confruntare cu NATO

Sean Spoonts a mai declarat că nu crede că Vladimir Putin s-ar angaja într-un conflict direct cu NATO. Și asta deoarece 200-300 de avioane de luptă ale SUA ar putea lovi Rusia într-o săptămână.

La asta s-ar adăuga și forțele britanice, germane, franceze și poloneze. Ar fi o forță NATO „formidabilă” căreia Rusia n-ar putea să-i reziste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)