Un fost ministru conservator din Marea Britanie a fost arestat pentru viol

Un fost ministru conservator din Marea Britanie a fost arestat pentru viol
Foto: nbcnews.com

Un fost ministru conservator şi actual membru al Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii a fost arestat sâmbătă, pentru că ar fi violat, agresat sexual şi intimidat o fostă asistentă parlamentară, a transmis duminică publicația The Sunday Times.

Un parlamentar britanic, membru al Partidului conservator, a fost arestatsub suspiciunea de viol

Parlamentarul britanic, membru al Partidului conservator, a fost reținut în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală.Junaliștii de la postul de televiziune BBC au preluat ştirea şi au adăugat că politicianul „Tory”, care nu poate fi identificat din motive legale, a fost chestionat de agenții de poliţie. Ulterior, fostul ministru și actual parlamentaar a fost eliberat pe cauţiune.

Poliţia Metropolitană a anunțat că a demarat o anchetă de investigație privind patru presupuse incidente care au avut loc în perioada iulie 2019 – ianuarie 2020 în diferite locuri din capitala Marii Britanii.

Organele de poliție au precizat că un “bărbat de circa 50 de ani” a fost reţinut, conform agenției de știriNews.ro.Individul seconfruntă acum cu grave acuzaţii de hărțuire sexuală care vin din partea unei femeicare a lucrat la biroul său parlamentar şi care susţine că a abuzat de ea în repetate rânduri.

„Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost arestat sâmbătă 1 august sub suspiciunea deviol. El a fost eliberat pe cauţiune până va reveni (în custodia poliţiei) la o dată de la jumătatea lunii august”, se arată într-un comunicat transmis de Scotland Yard.

Deputatul ”Tory”, un fost ministru conservator, a fost acuzat de o fostă angajată de la biroul său parlamentar

Conform primelor informații, se pare căpresupusele infracţiuni au avut loc la diferite adrese din mai multe cartierele londoneze, printre care și Westminster (unde se află Parlamentul britanic).

“Vineri, 31 iulie, Poliţia Metropolitană a primit acuzaţii referitoare la patru incidente separate care presupun acuzaţii de infracţiuni sexuale şi agresiune. Se presupune că aceste infracţiuni s-au produs pe adrese din Westminster, Lambeth şi Hackney între iulie 2019 şi ianuarie 2020. Un bărbat a fost arestat, fiind bănuit de viol”, a mai precizat Serviciul de Poliție Metropolitană din Londra.

Fosta angajată a omului politica declarat că bărbatul a agresat-o, a forţat-o să întrețină relații sexuale şi a lăsat-o atât de traumatizată,încât a trebuit să meargă la spital.

Se presupune că abuzul s-a produs în timp ce cei doi se aflau într-o relaţie, indică jurnaliștii de laThe Sunday Times,prima publicațiecare a relatat știrea.

Partidul conservator condus de premierul Boris Johnson a avut o primă reacție după ce s-a aflat că deputatul ”Tory”a fost arestat.Reprezentanții Partidului conservator au emis un comunicat în care menționează faptul că afirmaţiile sunt ”extrem de grave”.

”Luăm aceste afirmaţii foarte în serios. Având în vedere că această problemă este acum în mâinile Poliţiei, ar fi inadecvat ca noi să comentăm mai mult”, a explicat un purtător de cuvânt al Partidului Conservator.

Totodată, agenţia de ştiri britanică Press Association (PA) a informat că un responsabil al conservatorilor din Camera Comunelor, Mark Spencer, ştia de „amploarea” acuzaţiilor şi că a ajuns să vorbească despre acest lucru cu presupusa victimă, dar nu a făcut nimic în acest sens, potrivit EFE.