Un fost ministru din cabinetul Iuliei Timoșenko, condamnat la doi ani de muncă în folosul comunității

Un fost ministru din cabinetul Iuliei Timoșenko, condamnat la doi ani de muncă în folosul comunității
Un fost ministru de Interne din cabinetul Iuliei Timoșenko, Iuri Lutșenko, a fost condamnat de un tribunal din Kiev la muncă în folosul comunității, după ce ar fi prelungit ilegal o anchetă a poliției, potrivit...

Un fost ministru de Interne din cabinetul Iuliei Timoșenko, Iuri Lutșenko, a fost condamnat de un tribunal din Kiev la muncă în folosul comunității, după ce ar fi prelungit ilegal o anchetă a poliției, potrivit judecătoarei Ganna Medushevska, informează AFP.

Anterior, Lutșenko fusese condamnat la patru ani de închisoare într-un alt dosar, pentru deturnare de fonduri și abuz de putere.

Condamnarea fostului ministu de Interne este legată de cazul misterios din 2004 al otrăviroo lui Viktor Iușcenko, pe atunci candidat la președinție.

La acea dată, Lutșenko prelungise în mod ilegal ancheta asupra unui suspect în acest dosar, care nu a fost elucidat nici până astăzi.

Iuri Lutșenko a fost una dintre figurile cheie ale Revoluției portocalii din 2004, în urma căreia au ajuns la putere Victor Iușcenko și Iulia Timoșenko. Aceasta a fost condamnată în octombrie 2011 la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, fapt care a provocat o serioasă criză în relațiile dintre Ucraina și UE.