Un francez de 38 de ani va încerca să traverseze Oceanul Atlantic pe o placă de surf (VIDEO)

Un francez de 38 de ani va încerca să traverseze Oceanul Atlantic pe o placă de surf (VIDEO)
Foto: Captură video

Un francez se lansează într-o aventură unică şi riscantă. Bărbatul de 38 de ani va încerca să traverseze Oceanul Atlantic neasistat, pe o placă de surf. Aventura e programată să dureze între 60 şi 75 de zile.

Nicolas Jarossay, un francez de 38 de ani, va începe peste câteva săptămâni, în premieră mondială, traversarea fără asistență a Oceanului Atlantic pe o placă de surf construită special. Pompierul de 1,90 metri și 90 de kilograme intenționează să plece din Capul Verde la sfârșitul lunii martie şi urmează să ajungă, în 60-75 de zile, în insula Martinica.

Un francez de 38 de ani va încerca să traverseze Oceanul Atlantic pe o placă de surf

#DIRECT_ONE_hqadpq#

În cursul traversării de circa 5.000 de kilometri, va face în jur de 2,5 milioane de mișcări de pagae și va fi "singur, fără asistență, în totală autonomie".

Ambarcațiunea lui este descrisă drept "prima placă locuibilă din lume" şi are șapte metri lungime și 83 de centimetri lățime, o cabină de odihnă în partea din față, de 2,2 metri lungime, precum și o ladă în partea din spate pentru hrană și diferite materiale.

Aparatele de la bord vor fi alimentate cu ajutorul unor panouri solare fixate pe placă. Nicolas Jarossay își va procura circa opt litri de apă potabilă pe zi prin intermediul a două pompe manuale de desalinizare.

Aventurierul va vâsli circa opt ore pe zi, cu pauze din două în două ore, și va putea comunica cu uscatul datorită unor telefoane satelitare și radioului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe