Un grup de hackeri a publicat sute de mii de parole folosite pe Internet. Vezi aici care sunt cele mai utilizate și mai amuzante

Un grup de hackeri a publicat sute de mii de parole folosite pe Internet. Vezi aici care sunt cele mai utilizate și mai amuzante

Un grup de hackeri care se autointitulează „the D33Ds Company” a publicat joi o listă cu aproape 500.000 de adrese de email și parolele acestora, accesând ilegal o bază de date aparținând unui serviciu al companiei Yahoo!

Un ochi aruncat asupra informațiilor făcute publice spune multe despre utilizatorii serviciilor web și securitatea datelor – anume, că majoritatea utilizatorilor nu știu multe despre securitate, relatează site-ul PC World.

Astfel, există câteva parole utilizate de sute sau chiar mii de persoane pentru a își proteja (cred ei) conturile de e-mail. Și acestea nu sunt deloc dificil de imaginat.

Pe primul loc al listei se află „123456,” folosit de aproape 1.700 din utilizatorii ai căror e-mailuri au fost făcute publice. Pe locul doi se află o parolă care respectă cu strictețe recomandările experților în domeniu – folosește caractere care nu sunt alfanumerice și este și destul de lung: „##########” este a doua cea mai populară parolă, ultilizată de aproape 1.300 de oameni. Pe locul trei al „podiumului” se situează un adevărat model de inventivitate: „password”(„parolă” în engleză), folosit de 800 dintre cei 500.000 de utilizatori.

La polul opus, printre cele mai originare și amuzante parole se află:

dontdoit – nuoface

iamhappyalways – eusuntmereufericit

iamgreat – eusuntgrozav

gotohell – dutenaibii

beerisgood – bereaebuna