Un jurnalist olandez a intrat într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din UE, profitând de o ”scăpare” de securitate: Cum au reacționat liderii europeni (VIDEO)

Un jurnalist olandez a intrat într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din UE, profitând de o ”scăpare” de securitate: Cum au reacționat liderii europeni (VIDEO)

Un jurnalist olandez a reușit să intre într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din Uniunea Europeană, profitând de o „gafă” de securitate. Daniel Verlaan a intrat în reuniunea ministrilor Apărării din blocul comunitar cu ajutorul datelor unui ministru, vizibile într-o imagine publicată pe Twitter. Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, s-a arătat deranjat de incident și l-a avertizat pe reporterul olandez că riscă să fie arestat. La rândul său, premierul olandez Mark Rutte a cerut guvernului său să ia măsuri pentru consolidarea securității digitale. Cu toate acestea, intervenția neaașteptată a jurnalistului olandez în reuniunea confidențială a liderilor europeni a provocat și amuzamentul multora dintre participanți.

Ministra olandeză de Apărare Ank Bijleveld este cea care a publicat pe rețeaua socială un nume de utilizator și o parte dintr-un cod confidențial, cu ajutorul cărora Daniel Verlaan a putut avea acces la întrevederea securizată. Membra guvernului olandez se află în carantină și lucrează de la domiciliu.

Zâmbitor și relaxat, jurnalistul i-a salutat pe miniștrii Apărării din UE când le-a întrerupt ședința, stârnind amuzamentul acestora.

„Știți că intrați într-o conferință secretă?”, a reacționat Josep Borrell.

„Da, da, îmi pare rău. Sunt un jurnalist olandez. (…) Îmi pare rău că v-am întrerupt conferința, plec „, a răspuns Daniel Verlaan.

„Este o infracțiune, ar trebui să întrerupeți (conexiunea) înainte de sosirea poliției”, a mai spus Borrell, zâmbind.

Imediat ce jurnalistul a părăsit întâlnirea, aceasta a fost întreruptă din motive de securitate, potrivit RTL.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, premierul olandez Mark Rutte a subliniat că acest incident demonstrează că miniștrii trebuie să fie extrem de atenți în privința postărilor pe care le fac pe rețelele sociale.

Un jurnalist olandez a intrat într-o videoconferință confidențială a miniștrilor Apărării din UE, profitând de o ”scăpare” de securitate: Cum au reacționat liderii europeni

Ultima oră
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”