Un Noe din zilele noastre: Milionarul olandez Johan Huibers și-a construit o arcă după ce a visat potopul (FOTO)

Un Noe din zilele noastre: Milionarul olandez Johan Huibers  și-a construit o arcă după ce a visat potopul (FOTO)
Un olandez a construit o replică a Arcei lui Noe, după ce a visat că țara sa va fi indundată de un potop de proporții biblice. Înstăritul om de afaceri Johan Huibers a folosit unitățile de măsură antice prin...

Un olandez a construit o replică a Arcei lui Noe, după ce a visat că țara sa va fi indundată de un potop de proporții biblice. Înstăritul om de afaceri Johan Huibers a folosit unitățile de măsură antice prin care era descrisă Arca originală – lungimea brațului unui om de la vârful degetelor la cot – pentru a construi vasul în conformitate cu dimensiunile specificate în Cartea Genezei.

Vasul terminat a fost deschis pentru public zilele trecute, relatează CNN, pe râul Merwede din Dordrecht. Acesta are o lungime de 137 de metri, o lățime de 21 de metri și o înălțime de 14 metri.

Johan Huibers și-a umplut arca, pe care a făcut-o un „muzeul al Bibliei”, cu animale de plastic în mărime naturală și un aviariu de păsări vii, pentru vizitatori.

„Vrem să le povestim oamenilor despre Dumnezeu,” a explicat Hiubers. „Am vrut să construim ceva care poate ajuta să explice Biblia în termeni reali.”

Și aceasta nu este prima arcă a lui Huibers. Pe prima, având jumătate din dimensiunile celei de acum, a terminat-o în 2004 și a folosit-o pentru a plimba turiștii pe canal.

Originile proiectului se regăsesc într-un vis pe care l-a avut omul de afaceri în 1992, în care Olanda, aflată la o altitudine joasă, a fost inundată de Marea Nordului.

Deși dimensiunile arcei corespund descrierii biblice, olandezul nu a putut respecta cu strictețe toate caracteristicile. În Biblie, scrie că Arca a fost construită din lemn de „gofer” (acesta e singurul loc în care apare cuvântul în Biblie), dar experții nu s-au pus de acord ce fel de lemn este – s-ar putea să fie vorba de chiparos, dar nu este sigur.

Foto: 3news.co.nz

Foto: paulbogan.com

Foto: standeyo.com

Tags: