Un nou scandal al cărnii a izbucnit în Europa: În jur de 3.000 de cai, implicați

Un nou scandal al cărnii a izbucnit în Europa: În jur de 3.000 de cai, implicați
Un nou scandal al traficului de carne a izbucnit în Europa, acesta vizând cel puțin 3.000 de cai, relatează AFP. "Apreciem la 3.000 numărul cailor exportaţi de filiera vizată", a declarat pentru sursa citată p...

Un nou scandal al traficului de carne a izbucnit în Europa, acesta vizând cel puțin 3.000 de cai, relatează AFP.

Apreciem la 3.000 numărul cailor exportaţi de filiera vizată„, a declarat pentru sursa citată procurorul Brice Robin.

La sfârșitul lunii iunie a fost lansată o procedură judiciară de către autoritățile în domeniul sănătății din Marsilia.

Aceasta este o filieră cu Belgia„, a subliniat el.

Caii par să provină din Olanda, Belgia, Franţa şi Spania„, a precizat procurorul.

Există nereguli care au fost constatate„, şi anume „în privinţa documentelor de identificare a cailor prezentate abatorului„, a subliniat el.

Trasabilitatea a fost în mod voluntar acoperită, constatându-se că unii cai aveau două identităţi diferite„, a mai spus Robin.

O sursă apropiată anchetei a declarat că ar fi vorba despre carne de cal improprie consumului.

Potrivit unor sindicate agricole, „o reţea mafiotă belgiană” ar fi cumpărat cai de la centre ecvestre sau de la particulari. Ei ar fi falsificat, ulterior, carnetele de sănătate ale cailor şi ar fi încercat să îi sacrifice pentru a-i strecura în alimentaţia umană, deşi numeroşi cai utilizaţi în scopuri de recreere au primit tratamente medicamentoase care îi fac improprii consumului”.

Aproximativ 15 plângeri au fost depuse în aproape toată Franța, fiind vizate o serie de abatoare din această țară.

Transportatori belgieni sunt, de asemenea, vizaţi, dar şi un anumit număr de veterinari belgieni sau francezi, care ar fi falsificat carnetele de sănătate ale animalelor„, potrivit procurorului de la Charleville.

Filiera cărnii a fost afectată deja de o fraudă cu carne de cal vândută drept carne de vită în februarie, sub diverse mărci, ca semipreparate, în întreaga Europă.

Ultima oră
08:44 - Probleme în drumul spre mare: Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri pe Autostrada Soarelui din cauza ceții dense
08:35 - Mit spulberat: Adevăratul motiv pentru care adulții se îngrașă. Nutriționistul vedetelor a dat verdictul
08:25 - Incendiile de pădure se extind în Bulgaria, din cauza valului de căldură. Peste 200 de incendii au loc zilnic în țara vecină
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare