Un oficial britanic a afirmat că Guvernul Johnson vrea „să doboare regimul Putin”, apoi și-a nuanțat declarația

Un oficial britanic a afirmat că Guvernul Johnson vrea „să doboare regimul Putin”, apoi și-a nuanțat declarația
În fotografie: Protest în Londra față de invazia rusească în Ucraina. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Yui Mok

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra a afirmat, luni, că Executivul condus de Boris Johnson vrea „să doboare regimul lui Putin”. Acesta și-a nuanțat apoi afirmațiile, punctând că Marea Britanie vrea „să oprească” Rusia.

Oficial britanic, despre sancțiunile împotriva președintelui rus Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt a afirmat întâi că sancțiunile impuse de Regatul Unit Rusiei, care-l vizează inclusiv pe președintele Vladimir Putin şi Banca Centrală a Rusiei, „sunt concepute pentru a doborî regimul Putin”, informează AFP.

Rugat să dea detalii, acesta și-a nuanțat afirmația: „Nu căutăm nimic în privinţa schimbării regimului. E vorba de modul în care oprim Rusia”.

Marea Britanie, sancțiuni dure împotriva Rusiei

Joi, în prima zi de război declanșat de Rusia în Ucraina, Guvernul britanic a anunțat sancțiuni economice masive împotriva regimului de la Moscova, blocând tranzacții financiare și activele a 100 de persoane și entități.

„Vladimir Putin e un agresor cu mâinile pătate de sânge. Ne vom proteja de el și vom contracara furtuna de minciuni și propagada Kremlinului. (…) Oligarhii de la Londra nu vor mai avea unde să se ascundă”, declarase premierul Boris Johnson, la acea vreme.

El a anunțat apoi sancționareaa 100 de indivizi ruși, precum și a unor entități, și blocarea activelor tuturor băncilor mari din Rusia.

Belarus este, de asemenea, vizat de sanțiunile britanicilor, dat fiind că a facilitat atacul rusesc asupra Ucrainei.

Ulterior, Marea Britanie și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești.

Între timp, Jim Hockenhull, șeful serviciului britanic de informații pentru apărare, a avertizat că Obiectivul Rusiei este „să asigure controlul populației și să schimbe regimul” din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni