Un oficial de rang înalt, găsit mort în Taiwan. Acesta fiind implicat în dezvoltarea rachetelor

Un oficial de rang înalt, găsit mort în Taiwan. Acesta fiind implicat în dezvoltarea rachetelor
Foto: facebook.com/ndurecruit.

Şeful adjunct al departamentului de cercetare şi dezvoltare al Ministerului Apărării din Taiwan a fost găsit mort, informează cna.

Cadavrul lui Ou Yang Li-xing, în vârstă de 57 de ani, adjunct al șefului Institutului Național de Știință și Tehnologie Zhongshan, deținut de armată, a fost găsit sâmbătă dimineața în camera sa de hotel.

Decedatul dezvolta rachete

Autoritățile precizează că acesta a murit în urma unui atac de cord și nu au fost identificate semne de intrare în camera de hotel. Familia decedatului spunând că acesta avea antecedente de boli de inimă și i s-a introdus un stent cardiac.

Ou Yang se afla într-o vizită de lucru în comitatul de sud Pingtung. El este în funcție de la începutul anului. Organizația militară pentru care a lucrat dezvoltă rachete. Sarcina lui era să supravegheze diverse proiecte în acest domeniu.

Presiuni asupra Taiwanului

Taiwan intenționează să atingă rata de 500 de rachete pe an din cauza amenințării militare tot mai mari din partea Chinei. Reamintim că pe 2 august, președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwan.

China a condamnat SUA pentru decizie și a avertizat cu privire la „consecințele politice flagrante”. Imediat după vizita lui Pelosi, armata chineză a anunțat exerciții militare în jurul Taiwanului, între 4 și 7 august.

Autoritățile din Taiwan au declarat că avioanele și navele de război chineze inscenau un atac asupra insulei în timpul exercițiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe