Un oficial sud-coreean a fost împușcat și apoi incinerat de trupele din Coreea de Nord

Un oficial sud-coreean a fost împușcat și apoi incinerat de trupele din Coreea de Nord
Sursa Foto: Digi24

Soldații nord-coreeni au împuşcat mortal un oficial sud-coreean care lucra pe o navă de pescuit şi care a ajuns în apele teritoriale ale Phenianului după ce a dispărut de la bordul vasului cu care se deplasa, informează joi Ministerul Apărării din Seul, conform France Presse.

Coreea de Nord a împuşcat un sud-coreean în apele ei teritoriale

Forţele nord-coreene au împuşcat mortal un sud-coreean carea ajuns în apele teritoriale ale Phenianului după ce a dispărut de la bordul vasului cu care naviga. Bărbatul ucra în percuit.

În urma incidentului, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost incinerat, au anunţat reprezentanții Ministerul Apărării de la Seul, calificând acest act ca „scandalos”.

Comandantul trupelor americane staționate în Coreea de Sud a explicat faptul că incidentul a avut loc după ce Nordul a ordonat împușcarea oricărui intrus, pentru a preveni riscul unei infecții cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Armata sud-coreeană “a confirmat” că Nordul “a împuşcat un cetăţean sud-coreean găsit în apele teritoriale ale Coreii de Nord şi i-a incinerat corpul”.

“Avertizăm solemn Coreea de Nord că toate responsabilităţile legate de acest incident îi revin”, a adăugat armata, conform agenției de știri Agerpres.

Bărbatul avea vârsta de 47 de ani și se afla la bordul unei nave care naviga în apropierea insulei Yeonpyeong de la graniţa de vest, se arată într-un comunicat transmis de minister.

În momentul de față nu este încă clar de ce acest funcţionar a ajuns în apă.

Pe de altă parte, mass-media a relatat că încălţămintea bărbatului împușcat de soldații nord-coreeni a fost găsită la bordul navei de patrulare, sugerând că el ar fi vrut să dezerteze.

Oraș închis din cauza unui dezertor

În urmă cu două luni, un transfug nord-coreean fugit în Sud în urmă cu trei ani s-a întors în ţara sa reuşind să traverseze ilegal “linia de demarcaţie” ce serveşte ca graniţă cu Coreea de Sud.

Acest lucru a determinat autorităţile nord-coreene să ordone închiderea oraşului Kaesong, situat la graniţă, de teama că el era infectat cuvirusul ucigaș SARS-CoV-2.

Comandantul forţelor americane în Coreea de Sud, Robert Abrams, a declarat că autorităţile nord-coreene au ordonat să fie împuşcaţi cei care încearcă să intre în ţară din China, pentru a preveni o epidemie de coronavirus. Astfel, s-a creato “zonă tampon” la graniţă, cu soldaţi ai forţelor speciale gata să tragă.

Pe de altă parte, Phenianul a declarat că până în momentul de față nu a înregistrat niciun caz de COVID-19pe teritoriul său.

Reamintim faptul că lasfârşitul lunii ianuarie, când epidemia exploda în China, Coreea de Nord şi-a închis graniţele,impunând restricţii drastice populaţiei sale, mai ales izolarea strictă a mii de persoane. Asta,ca să prevină o criză sanitară și economică.