Un oraş cu 13 milioane de locuitori din China se închide după s-au depistat 18 cazuri de COVID-19

Un oraş cu 13 milioane de locuitori din China se închide după s-au depistat 18 cazuri de COVID-19
Foto: Pixabay.

Marele oraş istoric și turistic Xi’an din nordul Chinei, în care locuiesc 13 milioane de oameni, urmează să intre, miercuri, din nou, în lockdown.

Această decizie a fost luată după ce autorităţile locale au depistat 18 cazuri de coronavirus.

Un oraș chinezesc se închide după depistarea a 18 cazuri de Covid-19

Restaurantele, barurile, lăcaşurile de cult şi școlile se vor închide din nou pentru o săptămână în marele oraş Xi’an din nordul Chinei, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Metropola cu 13 milioane de locuitori, fostă capitală imperială, este cunoscută în lumea întreagă pentru celebra sa „armată de teracotă”, ce datează din epoca primului împărat al Chinei.

China este una dintre ultimele ţări din lume care aplică încă strategia „zero COVID” pentru a combate epidemia de coronavirus. Strategia constă în campanii masive de depistare, carantină obligatorie în cazul unui test PCR cu rezultat pozitiv şi lockdownuri ţintite.

Guvernul chinez susține că această politică sanitară este necesară pentru a proteja resursele medicale, limitate în anumite zone, şi pentru a le apăra pe persoanele vârstnice, în rândul cărora rata de vaccinare este relativ scăzută.

Oraşul Xi’an a transmis de sâmbăta trecută un număr de 18 cazuri pozitive asociate variantei virale Omicron, potrivit autorităţilor locale.

Un oficial municipal cu rang înalt, Zhang Xuedong, a anunţat marţi în faţa reprezentanţilor presei aplicarea pentru şapte zile „a unor măsuri de control” concepute pentru a evita „fluxul de persoane” şi creşterea numărului de infectări.

Suntem angajaţi într-o cursă contra cronometru cu acest virus” şi trebuie „să evităm o propagare şi o creştere bruscă a numărului de cazuri”, a declarat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe