Un pește din București a povestit tot. Cum sunt racolate și abuzate prostituatele: „Orice bloc, orice bar are 10 fete. Multe sunt vândute de familie”

Un pește din București a povestit tot. Cum sunt racolate și abuzate prostituatele: „Orice bloc, orice bar are 10 fete. Multe sunt vândute de familie

Căderea comunismului a determinat schimări majore în societatea românească. Condrabanda cu produse aduse din străinătate, traficul de droguri și traficul de carne vie au devenit aspecte firești din peisajul autohton, începând cu anii ’90. Un „pește” cunoscut din București a povestit într-un interviu cum își racola victimele și care era „rutina” lor zilnică.

Experiența proxenetului a debutat la începutul anilor ‘2000 și a durat 7 ani, perioadă în care nu i s-a întocmit niciun dosar penal. Mai mult, chiar și după ce a ieșit din „afacerile” murdare, poliția nu a îndrăznit să-l deranjeze. A avut zeci de fete trimise la prostituție, racolate prin metoda „Loverboy”, iar faptele sale ar fi deja prescrise, potrivit justiției din România.

Cum erau racolate fetele pentru prostituție

Celebra metodă de racolare a fetelor presupune crearea unei relații aparent normale, pentru ca femeia să se îndrăgostească de proxenet. Apoi, presupusul iubit își trimite femeia să întrețină relații intime cu alți bărbați, în schimbul unor sume de bani.

Metoda era simplă: „Aveam maşină, aveam bani, dădeam un anunţ în ziar la matrimoniale, mă întâlneam cu ea – astăzi la o cafea, mâine la un restaurant, ne iubeam – vorba aceea, după aceea hai să stăm împreună, o aduceam în apartamentul ăla de care v-am spus mai devreme şi după aia, la treabă”, a povestit proxenetul pentru Liberatea.

Ținute ca animalele

În general, femeile sunt ținute departe de familie, în locații atent alese, unde sunt terorizate și de nu au nicio șansă de scăpare.

„E o singură cameră, nu ieşi din ea, tot timpul e câte unu care are grijă de tine, ca să nu părăseşti locuinţa, până când eşti transferată în altă parte. Vândută, poftim, sau eşti folosită pentru acte sexuale cu alţii. Nu ţi se dă nimic decât mâncare şi cazare. Noi îi zicem puşcărie.

Apartamentele în care sunt ținute fetele se închiriază pe câte trei luni şi se stă cel mult o lună. La două-trei săptămâni închiriezi altul, nu stai pentru că se obişnuieşte lumea, văd locatarii, prea multe persoane vin, pleacă. Parterul este cel mai bun, dar este greu pentru că de acolo îţi fug. Doar dacă au gratii la geam, atunci îl închiriezi”, a dezvăluit peștele pentru Libertatea.

Vândute de propria familie

Multe familii din zone defavorizate își vând copiii.

„Multe fete sunt vândute chiar de familie, mai ales în orașe mici sau zone rurale. Eu am cumpărat o fată minoră cu 500 de dolari chiar de la tatăl ei. Am bătut palma într-un restaurant. Depinde de cum arată în primul rând. După care de limbile pe care le vorbește, de multe. Putea să fie între 300-500 şi putea să ajungă şi până la 5.000-10.000 de euro. De cele mai multe ori le cumpără români cu conexiuni în afară, nu străini”, a declarat proxenetul pentru sursa citată.

Toate escortele din București au în spate un pește

Fenomenul a luat amploare în urmă cu 20 de ani și continuă să fie prezent în România.

„Nici nu vă puteţi închipui. Numai în Bucureşti sunt patru clanuri mari care deţin peste 5.000 de fete. Începând de la orice bloc, în orice bar, are cel puţin câte zece fete băgate. În afară de vile închiriate şi aşa mai departe. Luaţi de exemplu un ziar, la anunțuri, nicio fată nu e independentă, nu are voie să fie independentă, toate au un pește. Şi unde e un anunţ, acolo sunt şase fete. Trei, patru, şase, zece fete. Luaţi anunţul şi înmulţiţi cu media de trei fete. Sunt o mie dintr-un foc numai în ziar. Netul e şi el plin. Dar de net se mai feresc, acolo scriu dame de companie”, a mai dezvăluit proxenetul.