Un posibil suspect în cazul atentatului din Burgas ar plănui un atentat similar în timpul JO de la Londra

Un posibil suspect în cazul atentatului din Burgas ar plănui un atentat similar în timpul JO de la Londra
Serviciile secrete internaţionale sunt în stare de alertă maximă, după ce au aflat că un bărbat suspectat că ar fi fost implicat în masacrul de săptămâna trecută, din oraşul Burgas, ar plănui un atentat...

Serviciile secrete internaţionale sunt în stare de alertă maximă, după ce au aflat că un bărbat suspectat că ar fi fost implicat în masacrul de săptămâna trecută, din oraşul Burgas, ar plănui un atentat în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra. Agenții israelieni se tem acum că echipa olimpică a Israelului va fi următoarea țintă a teroristului.

Potrivit jurnaliștilor britanici de la Daily Mail, adevărata identitate a suspectului nu este cunoscută deocamdată. Singurele informații deținute de anchetatori sunt că bărbatul ar circula cu un pașaport american, sub numele de David Jefferson.

Agenții Mossad susțin că suspectul ar face parte dintr-o celulă teroristă iraniană, al cărei scop ar fi acela de a comite un atentat care să vizeze echipa olimpică israeliană, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 40 de ani, la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972.

„Suntem în alertă”, a confirmat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. El a confirmat că operațiunea declanșată de Mossad, serviciul secret israelian, se numește „Baioneta”.

Agenții israelieni au ridicat nivelul de securitate. În plus, potrivit Sunday Times, mai mulți agenți ai serviciului de securitate internă, Shin Bet, au fost trimiși să asigure protecția sportivilor israelieni. De asemenea, MI5 și Scotland Yard și-au intensificat măsurile de securitate pentru delegaţia israeliană. Serviciile secrete israeliene au acuzat Iranul şi Hezbollahul că au pregătit în ultimii doi ani atentate antiisraeliene în peste 20 de state, inclusiv atentatul de la Burgas. Iranul şi Hezbollahul au negat însă orice implicare.