Un preot creștin a fost ucis în fața bisericii "Martiriul Sfântului Gheorghe" din Sinai

Un preot creștin a fost ucis în fața bisericii "Martiriul Sfântului Gheorghe" din Sinai
Foto: adevarul.ro

Un preot copt (ortodox oriental) a fost ucis în fața bisericii "Martiriul Sfântului Gheorghe" din Sinai, Egipt.Potrivit martorilor, Raphael Musa se întorcea de la rugăciunea săvârșită în afara orașului El-Arish.

Preotul Paul Halim, purtătorul de cuvânt al bisericii copte a condamnat "toate actele teroriste care amenință lumea". Halim a mai declarat că încă nu se știu motivele uciderii lui Musa.

Până la acest moment, nu se știe cine este reponsabil pentru acest atac, notează rt.com

Conform rapoartelor întocmite de autoritățile egiptene, Ansar Bait al-Maqdis este cel mai important grup din regiune. Aceleași surse indică și că gruparea teroristă a făcut o alianță cu Statul Islamic.

Comunitatea coptădin Egipt a fost ținta atacurilor teroriste începând cu primăvara arabă din 2001.

Pe motiv de securitate, guvernul a închis 50 de biserici.

Anul trecut, în Libia au fost decapitați 21 de copți egipteni.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)