Un preot și o călugăriță au fost înjughiați cu un cuțit în biserica Saint-Pierre-d’Arène din Franța în timpul alegerilor prezidențiale

Un preot și o călugăriță au fost înjughiați cu un cuțit în biserica Saint-Pierre-d'Arène din Franța în timpul alegerilor prezidențiale
Un preot și o călugăriță au fost înjughiați cu un cuțit în biserica Saint-Pierre-d'Arène din Franța în timpul alegerilor prezidențiale. Sursa Foto: Hepta/ Batard/ABACAPRESS.COM

Duminică, un preot și o călugăriță au fost înjunghiați la Nisa. Acțiunea s-a petrecut în biserica Saint-Pierre-d’Arène, în jurul orei 10:00, înainte de slujba de dimineață. Atacul a avut loc în timpul alegerilor prezidențiale.

Un bărbat a intrat în biserica Saint-Pierre-d’Arène și s-a îndreptat direct spre preotul Krzyzstof Rudzinski, în vârstă de 57 de ani, de origine poloneză, pe care l-a înjughiat de mai multe ori.

Un preot și o călugăriță, înjunghiați în biserică în ziua alegerilor prezidențiale

De asemenea, individul a atacat și o pe o călugărița în vârstă de 72 de ani, care a fost rănită mai puțin.

Gerald Darmanin, Ministrul de Interne transmis pe Twitter un mesaj în care spune că viața preotului nu este în pericol. Acesta a mai adăugat că atacatorul a fost arestat de autorități.

Atacul a avut loc în timpul alegerilor prezidențiale din Franța.

Ministrul de Interne a ținut să felicite „forțele de poliție care l-au arestat rapid pe autor”. Totodată, în ceea ce privește motivațiile bărbatului arestat, acestea rămân necunoscute în acest stadiu al cercetărilor.

„Trebuie să-l omorâm pe Macron”

Potrivit Le Point, bărbatul a strigat „trebuie să-l omorâm pe Macron” când a intrat în lăcașul de cult, transmite Le Figaro.

Christian Estrosi, primarul de la Nisa, a transmis că atacatorul era instabil mintal, nu avea antecedente penale și se știa că și-a cumpărat un cuțit cu câteva zile mai devreme.

BFM TV a citat poliția spunând că atacatorul era un bărbat francez în vârstă de 31 de ani și că nu există suspiciuni de un motiv terorist.

Urmăriți B1TV.ro și pe