Un raport ONU propune taxarea celor foarte bogați pentru a combate sărăcia la nivel mondial

Un raport ONU propune taxarea celor foarte bogați pentru a combate sărăcia la nivel mondial
Un raport al Organizației Națiunilor Unite relatează că banii de care se bucură mai bine de o mie de miliardari ar putea ajuta în mod decisiv mațiunile care se zbat în sărăcie. În Studiul Social și...

Un raport al Organizației Națiunilor Unite relatează că banii de care se bucură mai bine de o mie de miliardari ar putea ajuta în mod decisiv mațiunile care se zbat în sărăcie.

În Studiul Social și Economic la nivel Mondial, realizat anual de către ONU, se relatează că a cere celor aproximativ 1226 de multimiliardari să plătească o taxă de unu la sută ar aduce la venituri de 46 miliarde de dolari pe an. Alte măsuri propuse în document se referă la taxe pe emisiile de carbon, schimburile valutare și tranzacțiile financiare.

Suma ar fi neglijabilă pentru cei vizați, care dețin averi de cel puțin 3 miliarde de dolari, dar pentru miliardele de persoane care duc lipsă de resurse elementare, s-ar putea dovedi vitală.

Propunerea a fost făcută, conform autorului principal al studiului, Rob Vos, pentru că asistența bănescă oferită țărilor nevoiașe scade constant. În 2011, aceasta a coborât la 167 de miliarde de dolari.