Un rezervist german este acuzat că a spionat pentru Rusia. Ar fi oferit GRU detalii inclusiv despre NATO și Nord Stream 2

Un rezervist german este acuzat că a spionat pentru Rusia. Ar fi oferit GRU detalii inclusiv despre NATO și Nord Stream 2
Foto: Pixabay

Un fost ofițer din forța de rezervă a armatei germane a ajuns în fața instanței, joi, fiind acuzat că a spionat pentru Rusia, într-un dosar care ar putea să înrăutățească relațiile deja încordate de invazia rusă în Ucraina, transmite Reuters.

Un rezervist german este acuzat că a spionat pentru serviciul rusesc de informații militare (GRU)

Procurorii germani spun că Ralph G., al cărui nume de familie nu poate fi dezvăluit complet în conformitate cu legislația germană, le-a oferit agenților ruși „numeroase documente și informații” despre armata germană din octombrie 2014 și până în martie 2020, perioadă în care a fost comandant-adjunct al trupelor.

„Credem că acuzatul a fost în legătură cu serviciul de informații (militare, n.r.) rusesc GRU prin mai multe persoane, în special la Ambasada rusă de la Berlin”, a declarat procurorul federal Gerd Kaiser, joi, în fața instanței.

Nici Ralph G. Și nici avocatul său nu au comentat subiectul.

Tensiunile dintre Rusia și NATO au atins cote nemaivăzute după Războiul Rece odată cu invazia Rusiei în Ucraina și sancțiunile pe care le-a introdus Occidentul ca răspuns.

Ralph G. este acuzat, totodată, că le-a oferit agenților ruși informații despre Nord Stream 2, gazoductul deținut de gigantul rus Gazprom pe care Germania l-a oprit în luna februarie.

Procurorii spun că individul le-a furnizat agenților și informații despre forța de rezervă și apărarea civilă din Germania. Prin intermediul său, serviciul de informații rusesc a obținut detalii de contact și informații personale despre ofițeri de rang înalt, dar și despre managerii unor corporații de seamă.

În plus, inculpatul este acuzat că i-a ajutat pe ruși să înțeleagă politicile americane de apărare în legătură cu aliații din NATO.

„Nu am putut găsi probe că a fost plătit pentru aceste servicii. Doar a bătut la ochi că a primit în mod repetat invitații la evenimente oficiale rusești”, a mai precizat Kaiser.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi