Un român în scaun cu rotile a fost umilit la vot, în judeţul Ilfov

Un român în scaun cu rotile a fost umilit la vot, în judeţul Ilfov
foto:pixabay

Un român paralizat a fost umilit la vot în judeţul Ilfov, la Dobroeşti. Tănărul a votat la aceeaşi secţie cu premierul Ludovic Orban (PNL).”Le-am spus de sămbâtă!” i s-a adresat acesta premierului.

Tânărul a povestit că anunţase că urmează să voteze încă de sâmbătă, dar nimeni nu luat nici o măsură pentru a pregăti condiţii speciale. Nu s-a amenajat nici o rampă de acces pentru persoanele cu handicap, astfel să poată urca treptele pentru a vota în condiţii civilizate. Tatăl acestuia a fost nevoit să-l urce cu mare greutate, cu tot cu cărucior, peste treptele care fac legătura cu secția de vot.

„Primarul ar fi trebuit să amenajeze o rampă. Ne vom gândi la o reglementare astfel încât pentru autoritățile care nu facilitează accesul persoanelor cu handicap să dăm amenzi mai mari” , a declarat Ludovic Orban.

Tags:
Ultima oră
21:13 - Florin Cîțu: România a fost verde cel mai mult timp din UE / Discuțiile cu Ministerul Sănătății erau de foarte multe ori despre agențiile de medicamente, despre acea agenție de investiții cu salarii imense, dar nu despre pandemie (VIDEO)
21:12 - Florin Cîțu, explică de ce a apărut în platoul B1 TV cu mască: „Din măsuri de siguranță și pentru Congres, bineînțeles”
20:54 - Cseke Attila: Erau sub 700 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 când am venit la Ministerul Sănătății. Numărul infectărilor și al internărilor crește mai brusc decât în celelalte valuri (VIDEO)
20:51 - Spitalul Județean Ilfov redevine unitate pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
20:50 - Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie
20:33 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
20:30 - Marcel Ciolacu critică participarea lui Iohannis la congresul PNL: „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”
20:28 - Declic: DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele lui Florin Cîțu și al Mioarei Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu
20:27 - O unitate mobilă de ATI, dedicată pacienților cu forme grave de COVID-19, va fi amplasată la Institutul Marius Nasta din București
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”