Un român, prieten cu unul dintre atacatorii din Paris, a povestit cum a fost amenințat de acesta: "Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România" (VIDEO)

Un român, prieten cu unul dintre atacatorii din Paris, a povestit cum a fost amenințat de acesta: "Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România" (VIDEO)
Foto: RTL

Un român care era prieten cu Brahim Abdeslam, unul dintre autorii atacurilor de la Paris, a povestit într-un interviu pentru Derniere Heure și RTL cum comportamentul lui Abdeslam s-a schimbat brust, ajungând chiar să-l amenințe și pe el cu moartea.

Aron și Brahim au fost apropiați până în ziua în care acesta din urmă a dispărut pentru două luni, în august și septembrie. La întoarcere, a povestit Aron pentru Derniere Heure, amicul său ”nu mai era același”.

„Eşti un necredincios, ţigan de rahat”, i-ar fi spus Brahim lui Aron, când acesta din urmă l-a întrebat despre călătoria sa în Maroc.

„Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România”, i-a mai spus cel care avea să devină unul dintre autorii atacurilor de la Paris.

Aron a povestit pentru RTL despre ultima întâlnire dintre el și Brahim, cu câteva zile înainte de comiterea atentatelor teroriste.

„A venit la mine şi mi-a spus: Îmi pare rău, nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa”, a spus Aron. El i-a zis amicului său „Brahim, ăsta nu eşti tu, nu eşti persoana pe care o cunoşteam”, iar Brahim a recunoscut acest lucru.

În plus, înaintea presupusei călătorii în Maroc, Aron a primit de la amicul său o fiolă de parfum. „Toată viaţa îţi va aminti de mine”, i-a spus lui Aron.

După 13 noiembrie, ziua în care au avut loc atentatele teroriste, Aron și-a adus aminte de anumite întâmplări care căpătaseră, brusc, o cu totul altă semnificație. De exemplu, prezenţa a „trei indivizi” la cafeneaua „Les Beguines”, deţinută de Brahim.

Aron și-a amintit că a surprins un dialog straniu între Brahim și un individ. „Acesta l-a luat deoparte şi am auzit: Termină ce ai început. După care au continuat discuţia în arabă”, a mai povestit românul.

RTL precizează că Aron a fost percheziționat după comiterea atacurilor, dat fiind că a fost prieten cu unul dintre atentatori.

Interviul pe care l-a dat Aron pentru RTL


Attentats de Paris: témoignage d’un ami de Brahim Adbeslam

Urmăriți B1TV.ro și pe