Un român stabilit la Londra a avut parte de o surpriză de proporţii! Bărbatul s-a întâlnit întâmplător cu primarul capitalei Marii Britanii (FOTO)

Un român stabilit la Londra a avut parte de o surpriză de proporţii! Bărbatul s-a întâlnit întâmplător cu primarul capitalei Marii Britanii (FOTO)
foto: bbc.co.uk

Un român stabilit la Londra a avut ocazia să-l întâlnească, în autobuz, chiar pe primarul oraşului, Sadiq Khan. Noul edil al englezilor folosește transportul în comun fără gardă de corp sau coloană oficială, arată B1 TV.

Vrânceanul Mihai Danțiș a rămas mut de uimire atunci când a urcat în atuboz în capitala Angliei și l-a avut drept coleg de drum pe. primarul orașului. A fost impresionat să constate că, spre deosebire de politicienii români, care se deplasează doar în mașini de lux şi în compania bodyguarzilor, Sadiq Khan duce în continuare un stil de viaţă simplu. Noul edil al Londrei circulă fără probleme cu transportul în comun fără gardă de corp sau coloană oficială, deși este un om cu o funcție importantă.

„Aş vrea ca și restul politicienilor să folosească miljoacele de transport în comun, nu limuzinele de sute de mii de euro. Există astfel o apropiere, pentru că nu îi vedem în bolizi de lux și păziți până în dinți. Sadiq era singur în autobuz și nu îl păzea nimeni. Mai mult, am avut senzația că nu l-ar ataca nimeni, ba, din contră, l-ar iubi, s-ar fotografia cu el. Mi-am dat seama că nu îi e teamă printre noi, ăștia de rând. E o constatare care îți dă forță ție ca om de rând. Să te poți trezi oricând cu primarul Londrei lângă tine, pe scaun în autobuz, e ceva extraordinar", a povestit Mihai Danțiș.

Vrânceanul nu a ratat ocazia de a imortaliza un astfel de moment și a făcut o poză alături de primarul Londrei, sperând ca acesta să devină un model și pentru politicienii noștri.

Sadiq Khan a devenit anul acesta, în luna mai, primul primar musulman din istoria metropolei britanice şi primul musulman ales să conducă o capitală din Europa occidentală. Pakistanez de origine, Khan nu e doar reprezentantul unei minorităţi religioase din Londra, ci şi simbolul londonezului de rând, crescut într-o locuinţă socială şi educat într-o şcoală de cartier.

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”