Un sat din Spania şi-a schimbat numele în Ucraina. Străzile se numesc acum Orașul Kiev, Mariupol sau Odesa (VIDEO)

Un sat din Spania şi-a schimbat numele în Ucraina. Străzile se numesc acum Orașul Kiev, Mariupol sau Odesa (VIDEO)
Foto simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Un sat cu 7.100 de locuitori din sudul Spaniei şi-a schimbat numele în Ucraina, în semn de solidaritate cu victimele războiului declanșat de Rusia. Așezarea are acum străzi cu nume precum Orașul Kiev, Mariupol sau Odesa. Mai mult, locuitorii s-au mobilizat să ajute refugiați ucraineni.

Spania are un sat cu numele Ucraina

În sensul giratoriu de la intrarea în sat, numele de pe plăcuţa indicatoare a fost schimbat din Fuentes de Andalucia în Ucraina, iar străzile au primit nume precum Orașul Kiev, Odesa sau Mariupol, informează Reuters.

„Obiectivul principal e să creștem gradul de conştientizare privind războiul din Ucraina, dar şi privind alte locuri în care acum au loc conflicte”, a declarat Francisco Martinez, pe strada Oraşul Kiev.

Mai mult, locuitorii au strâns în două zile 3.500 de euro pentru un centru care va primi refugiaţi. Satul vrea să ofere cazare pentru până la 25 de oameni.

Rafael Osuna, un pensionar în vârstă de 68 de ani, a spus că el va primi acasă un cuplu de ucraineni.

„Oamenii din Fuentes sunt foarte mândri de ce facem. Eu stau singur și am o casă mare, așa că m-am gândit să iau un cuplu ucrainean pentru o vreme”, a susținut Osuna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”
09:03 - Ministrul Energiei sfătuiește chiriașii să-și facă propriile contracte de energie electrică
09:01 - Rusia și Ucraina poartă primul război al dronelor pe scară largă / Ucrainenii susțin că au testat o dronă care poate lovi Moscova
09:00 - Gheorghe Veleșcu, milionarul din Iași care vrea să vândă fabrica și să își mute afacerile în Cehia: „Acolo e un mediu de afaceri mai prietenos, taxele sunt mai mici, iar drumurile mai bune”
08:52 - Viața, după calvarul de acasă. Povestea unei femei care și-a găsit puterea să fugă de un soț violent