Un submarin care poate transporta rachete balistice a fost lansat de Coreea de Nord

Un submarin care poate transporta rachete balistice a fost lansat de Coreea de Nord
Foto: sodahead.com

Coreea de Nord a lansat un nou submarin care poate transporta rachete balistice, informează RIA Novosti. Măsura Phenianului este un nou pas în programul Phenianului de dezvoltare a armamentului nuclear.

Potrivit unor surse din Guvernul sud-coreean Phenianul „a importat un submarin diesel din clasa Golf, din perioada sovietică, şi l-a modificat”.

Cu o lungime de 67 de metri, noul submarin al nord-coreenilor, poate transporta rachete cu raza maximă de acţiune de 1.420 de kilometri. Distanţa minimă dintre Sinpo, Coreea de Nord, unde a fost observat acest submarin, şi Japonia este de 650 de kilometri.

Deşi Seulul susţine că Phenianul nu are deocamdată rachete balistice cu lansare de pe submarine, există indicii conform cărora au fost înregistrate progrese în acest domeniu. Mai multe surse au informat că Phenianul a efectuat teste cu rachete balistice recent.

Coreea de Nord are între 70 şi 90 de submarine, toate fiind nave din epoca sovietică scoase din uz. Majoritatea au capacităţi limitate şi nu pot fi echipate cu rachete balistice, dar noul submarin poate transporta cel puţin trei rachete.

Ultima oră