Un submarin nuclear britanic a fost reparat cu ,,lipici”. Care a fost răspunsul Marinei Regale Britanice

Un submarin nuclear britanic a fost reparat cu ,,lipici. Care a fost răspunsul Marinei Regale Britanice
Sursa foto: Arhiva

Marina Regală britanică a demarat o investigație în contextul reparării unui submarin nuclear, marca Trident, ale cărui șuruburi rupte din camera reactorului navei au fost puse înapoi cu ,,lipici”, informează publicația britanică The Guardian.

În timpul unei inspecții la bordul submarinului HMS Vanguard, unul dintre șuruburi a căzut, reparațiile lăsând de dorit, a precizat The Sun.

Ce a cauzat defecțiunea

Capetele șuruburilor au fost rupte în urma strângerii excesive, însă în loc să le înlocuiască personalul de la contractorul de apărare Babcock a preferat să le lipească la loc. Inginerii au specificat că exista o eroare de procedură fără să elaboreze asupra problemei.

Declarația unei surse din marină pentru The Guardian a fost: „Este o rușine. Nu poți face economii în domeniul nuclear. Standardele sunt standarde. Standardele nucleare nu sunt niciodată compromise„, potrivit stiripesurse.ro.

Publicația a mai adăugat că șuruburile lipite imobilizau izolația pe țevile de răcire din reactorul nuclear și au căzut exact înainte ca muncitorii să pornească pentru prima dată reactorul la putere maximă.

Registrele de reparații vor fi investigate de anchetatori ca să afle când au fost făcute lucrările defecte și cine este vinovat pentru ele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)