Un tsunami de dimensiuni reduse a fost înregistrat pe coasta de est a Japoniei, după cutremurul din Chile

Un tsunami de dimensiuni reduse a fost înregistrat pe coasta de est a Japoniei, după cutremurul din Chile

Un tsunami  de 70 de centimetri s-a înregistrat vineri dimineață pe coasta de est a Japoniei, la 24 de ore după cutremurul puternic din Chile, informează AFP.

Agenția națională japoneză de meteorologie a avertizat la ora 03.00 în cursul nopții (joi, 18.00 GMT) în legătură cu o posibilă creștere a nivelului apei între 0,2 și 1 metru de-a lungul coastei de est a arhipelagului.

Un prim val de 10 centimetri a fost măsurat pe litoral la Iwate înainte de ora locală 6.30 (joi, 21.30 GMT), urmat de un al doilea de 30 centimetri la ora 7.30 (joi, 22.13 GMT) în apropiere de orașul de coastă Kuji.

La ora locală 08.38 (23.38 GMT) o nouă creștere, de 70 de centimetri, a nivelului apei a fost înregistrată tot la Kuji.

Un cutremur cu magnitudinea 8,3, cel mai puternic la scară planetară pentru 2015, a lovit miercuri seară Chile (joi dimineață, ora Japoniei), în apropiere de zona litorală. (Detalii aici)

Ultima oră
13:46 - Mizil: Două familii s-au bătut în stradă cu bâte și topoare. 10 bărbați au fost reținuți
13:41 - Metrorex oferă cartele gratis la metrou. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o călătorie fără plată și care este prețul unui bilet
13:40 - Marius Marin, căpitanul României, ironic cu fanii naționalei: „Mulțumim celor 15% care au fost alături de noi!”
13:28 - Poliția, mobilizată în Mykonos şi Ios să supravegheze respectarea regulilor anti-COVID, după ce 13 insule greceşti extrem de populare printre turiști au ajuns pe lista roșie a ECDC
13:23 - Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)
13:20 - Armin Laschet, candidatul pentru funcţia de cancelar al Germaniei, are probleme legate de plagiat
13:01 - Acuzații grave din partea sindicaliștilor, la adresa directorului CFR: „Ne-a mințit și pe noi de atâtea ori”
12:56 - GCS: 153 de noi infectări cu coronavirus. Încă un pacient a murit în ultima zi și au fost raportate două decese din luna iunie / 410 bolnavi sunt internați, din care 49 la Terapie Intensivă
12:44 - Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)
12:24 - Surse: Festivalul SAGA, anunțat pentru luna septembrie în parcul Izvor, deși încă e pandemie și organizatorul nu are aprobare formală din partea Primăriei Capitalei / Există serioase îngrijorări că vegetația din parc va fi distrusă