Un vulcan a erupt la doar 50 de km distanță de o centrală nucleară din Japonia (VIDEO)

Un vulcan a erupt la doar 50 de km distanță de o centrală nucleară din Japonia (VIDEO)
foto: theguardian.com

Unul dintre cei mai activi vulcani ai Japoniei, Sakarajima, a erupt. A fost generată o explozie puternică, iar lava a fost aruncată spre exterior, relatează theguardian.com.

Conform agenției de Meteorologie din Japonia, vulcanul Sakurajima, situat pe insula Kyushu, la 50 de km de centrala nucleară Sendai, a erupt, iar autoritățile au emis cod portocaliu de avertisment.

Evacuarea populației din perimetrul respectiv a fost realizată încă din luna august a anului precedent, din momentul în care vulcanul a dat primele semne de viață.

 

#DIRECT_ONE_k2ocsa#

Accesul pe o rază de doi kilometri în jurul craterului a fost interzis de către Agenția de Meteorologie, nefiind declarate victime sau daune materiale.

„Nu cred că explozia va avea vreo urmare gravă, însă bineînţeles, trebuie să monitorizăm în continuare activitatea vulcanică”, a declarat un vulcanolog din cadrul Universității Kyoto.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi