Ungaria: 14 români au murit într-un grav accident rutier

Ungaria: 14 români au murit într-un grav accident rutier
14 cetățeni români au murit într-un grav accident rutier produs în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a intrat în coliziune cu un TIR. Alte două persoane sunt în stare gravă și au fost transportate...

14 cetățeni români au murit într-un grav accident rutier produs în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a intrat în coliziune cu un TIR. Alte două persoane sunt în stare gravă și au fost transportate de urgență la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Doris Mircea, printre victime se numără și trei copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.

Incidentul s-a petrecut duminică noapte, în jurul orei 23:30, între localitățile Mako și Szeged, când un autotren a rupt parapetul,a intrat pe contrasens și a lovit din plin microbuzul.

Conform poliției ungare, vinovat de accident se face șoferul TIR-ului care a adormit la volan.

Catastrofă în Ungaria: 14 români morți în Ungaria

Embed: " />

Ioan Benze, atașatul de afaceri interne al MAI din Ungaria a declarat, luni, pentru Mediafax, că opt dintre cei 14 români care au murit în accidentul catastrofal au fost identificați.

În ajutorul forțelor de ordine ungare a plecat o delegație română, pentru a identifica victimele și a stabili circumstanțele procedurii accidentului care s-a petrecut pe autostrada Szeged-Mako. Delegația este formată din 4 polițiști, printre care șeful serviciului Poliției Rutiere Timiș, Petru Rumega și șeful biroului Drumuri Europene și Naționale din cadrul aceluiași serviciu, Gheorghe Molodvan.

Potrivit celor mai recente informații TIR-ul transporta componente pentru mobilier din Arad în Germania și este deținut de o firmă de transport din municipiul Arad, ai cărei patroni sunt un fost polițist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă și mama acestuia.

Autoritățile ungare susțin că șoferul autotrenului era obosit, a adormit la volan, pierzând astfel controlul volanului. TIR-ul a derapat de pa banda de mers după o curbă și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul în care se aflau cetățenii români.

Șoferul se află în stare gravă, medicii din Ungaria fiind rezervați în privința recuperării.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe