Ungaria a închis mai multe teatre, biblioteci și stadioane din cauza inflației și a crizei energetice. Viktor Orban învinovățește Uniunea Europeană

Ungaria a închis mai multe teatre, biblioteci și stadioane din cauza inflației și a crizei energetice. Viktor Orban învinovățește Uniunea Europeană
Ungaria a închis mai multe teatre, biblioteci și stadioane din cauza inflației și a crizei energetice. Viktor Orban învinovățește Uniunea Europeană Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Ungaria a fost grav efectată de inflaţie şi criza energetică, fiind nevoită să închidă din ce în ce mai multe teatre, muzee, biblioteci, piscine, băi termale şi stadioane.

Provincia Ungariei este mai les afectată de inflaţie şi criza energetică, însă Guvernul dă vina pe Uniunea Europeană.

Cetățenii nu sunt fericiți

Unul dintre orașele afectate este Szekesfehervar, se află la 60 de kilometri de Budapesta și are un club de fotbal care joacă în prima divizie, ce din păcate nu mai poate folosi stadionul. Capacitatea arenei construite în 2018 poate găzdui până la 14.000 de spectatori.

„Nu există tabu!”, a fost declarația dată de primarul Andras Cser-Palkovics, ce face parte din Partidul Fidesz al lui Viktor Orban, pentru AFP, citat de news.ro.

„Fără susţinerea statului, mulţi nu vor putea să-şi plătească facturile. Însă nu ajută la nimic să aşteptăm un miracol. E mai bine să luăm noi situaţia în mână”, a mai adăugat Andras Cser-Palkovics, potrivit aceleiași surse.

Evident, educaţia şi sănătatea sunt prioritare – este mai important să te duci la un medic decît să vezi un meci de fotbal”, a fost justificarea dată de un localnic în vârstă de 72 de ani.

Viktor Orban continuă să învinovățească Bruxelles, iar sondajele demonstrează că majoritatea persoanelor cred în versiunea Fidesz şi atacă UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe