Ungaria aprobă intervenția armată la graniță, pe fondul crizei refugiaților

Ungaria aprobă intervenția armată la graniță, pe fondul crizei refugiaților

Ungaria a aprobat luni intervenția armatei la granițe, pe fondul crizei refugiaților, informează B1 TV, citând AFP.

Decizia a fost luată în Parlamentul de la Budapesta care a aprobat ca armata să folosească arme neletale la graniță.

În Legislativul ungar a fost prezent și premierul Viktor Orban, care a susținut un discurs împotriva imigranților. Orban a vorbit despre un asediu al acestora și a precizat că imigranții nu bat la ușa Ungariei, ci o dărâmă.

Aprobarea intervenției armatei la granițe se înscrie în seria de măsuri dure luate în ultimele zile de autoritățile ungare împotriva imigranților, alături de trimiterea de vehicule blindate și construirea de garduri la frontiere.

Ultima oră
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas blocați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)